Новият електрифициран турбокомпресор се предлага в M 139

Новият електрифициран турбокомпресор се предлага в M 139

В електрифициран турбокомпресор, представен за първи път от Mercedes-AMG се използва в 4-цилиндров двигател от M 139. Mercedes-AMG ще го използва в следващото поколение превозни средства.

ETURBO ОТ MERCEDES-AMG

Новият електрически турбокомпресор е повече от интелигентен: седнал директно върху зареждащия вал, между турбинното колело от страната на изпускателната система и компресорното колело от страната на чистия въздух, е интегриран електрически мотор с ширина около четири сантиметра. Този електронен двигател задвижва колелото на компресора, преди да поеме потока отработени газове. Това значително подобрява поведението на реакцията от скоростта на празен ход и в целия диапазон на скоростта. В същото време т. нар. Турбо изоставане се елиминира напълно от електродвигателя.

4-цилиндровият двигател от серия M 139 получава електрически турбокомпресор

Това, което Mercedes-AMG не потвърждава, но ясно показва на публикуваните снимки, е бъдещото използване на e-turbo, което ще се предлага със серията двигатели M 139. Съответните препратки към това са не само скрити в картината с номера на частта на компонента (който започва със 139...).

Очаквано използване в следващото поколение на C-Class

Все пак има по-малко индикации в кои бъдещи серии ще се използва електрическият турбокомпресор. Въпреки това, модели с V8 двигател с горещо вътрешно V и би-турбо зареждане са изключени поради липсата на място за инсталиране, а наскоро официално беше отказано използването на 4-цилиндров двигател в новото поколение на S-класа от серията 223. Тук остава вероятно само бъдещата серия от C-класа (BR 206), въпреки че отдавна се спекулира с използването на 4-цилиндров в предишния 8-цилиндров модел C 63. В сравнение с добре познатите модели 45 S в компактния сегмент (които също имат M 139), моделът C ще трябва да бъде по-мощен, което новият eTurbo може да компенсира.

Снимки: Daimler AG


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: mbpassionblog
Сайт: avtonet.bg